26 | 09 | 2018
Waterskiracing - Hoe
Waterskiracing - Hoe
zondag, 02 maart 2008 13:25
Hoe stel je een goed waterskiraceteam samen

 

Je begint met het vinden van een goede piloot. Deze heeft na een aantal races steeds minder signalen nodig.Om dit te verwezelijken moet een piloot zich steeds van zijn wedstrijd omgeving bewust zijn.Hij moet de reflexen hebben om op de steeds wisselende omgeving te reageren.Een piloot dient daarom mentaal en fysisch fit te zijn.De piloot dient ook te weten wat er zich achter de boot afspeelt. Dit is de taak van de observer.De skier moet met de observer kunnen communiceren.Door het snel opvolgen van de tekens krijgt de skier meer vertrouwen.Hier wordt de race gewonnen.

 

Het volgend teamlid is de observer.Hij dient niet om de boot in balans te houden.De observer dient om het vertrouwen en de motivatie ,om snel te skien ,hoog te houden.Indien het vertrouwen tussen observer en skier zoek is ,verliest men de race.Ken je skier en hou de tekens eenvoudig.Het helpt indien je zelf hebt geskied.Indien je voor een moeilijke situatie komt te staan,vraag dan aan jezelf: zou ik daar door willen skien?

Nogmaals allertheid en fitness zijn belangrijk voor observers.Weet wanneer je skier moe is.Het eerste teken isdat de knieen niet meer strak tegeneenstaan maar beginnen te zwalpen.Let op het hoofd. Bij vermoeiheid beweegt het hoofd op het ritme van de golven.Je moet niet dadelijk vertragen,maar wees waakzaam.

 

Het belangrijkste lid van het team is de skier.Een raceskier moet natuurlijk de fisieke kracht hebben. Kunnen snel skieen spreekt voor zich.De belangrijkste eigenschap van een goede skier is zijn mentale ingesteldheid.Hij moet overtuigd zijn dat hij goed is in wat hij doet. Een beetje arrogantie helpt.

Enkele basisprinciepes voor de goede skier.

  • Duw je ski steeds voor je uit.Eens de ski achter je is,wordt het pijnlijk.
  • Hou je hoofd en bovenlichaam stil.Laat je benen het werk doen.
  • Hou je achterste hand zo laag mogelijk.
  • Hoe sneller je gaat hoe meer druk er op je achterste hand komt.
  • Hou je schouders haaks met het skitouw
  • De ski en je lichaam volgen je ogen.Zie naar beneden en dan ga je naar beneden.Zie naar voor en je blijft rechtop.
  • Tijdens de race telt alleen de wedstrijd.Denk aan niets anders .
Laatst aangepast op zondag, 02 maart 2008 13:36